De juiste work-out kies je door een training te kiezen waar je je het prettigst bij voelt.

Verschillende trainingen kun je uitproberen bij sportscholen maar ook kun je kennismaken met een training op maat in de vorm van een Personal Training. Er wordt gekeken met een sporttest (deze is gratis) wat je precies voor doel stelt en welke sportactiviteit het beste daarbij past om jouw doel te verwezenlijken maar ook wat je kunt en nog moet opbouwen. Kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit staan bovenaan het lijstje. Daarna volgt explosiviteit, snelheid en daarnaast zijn zeker ook de warming up en de cooling-down belangrijk.

Deze laatste zijn goed aan te leren voor als je zelf gaat sporten zonder begeleiding en een goed begin maakt voor een training maar ook een goede afsluiter na de training voor een beter herstel.

Variatie in een training is ook een punt van aandacht. Je lichaam past zich aan op de training wanneer je elke keer dezelfde spiergroep traint of altijd hetzelfde halfuurtje net aan pakt. Verstandig om variatie in de oefeningen te hebben, qua gewichten of herhalingen maar ook wat meer met uithoudingsvermogen (HITT) High Intensity te trainen is aan te raden.

Omdat FIT in LIFE zeven jaar bestaat! en om het te vieren kun je nu van een actiekorting gebruik maken. 12x Personal Training Plus! om de technieken goed te trainen en op een snelle manier vorderingen te maken in jouw training.

Een Personal Trainer en Coach biedt alles wanneer je voor het eerst start met een training of halverwege bent en niet verder komt of al goed op weg bent maar net dat beetje meer aan adviezen nodig hebt om vorderingen te maken. Zowel op fysiek als op mentaal vlak haal je het beste in jezelf naar boven. Je behaalt zeker het doel door een training samen met extra aandacht voor de juiste voeding in te plannen.

Aanmelden

Voeding en gezond eten, hoe?

Alles wat we eten gaat door ons lichaam en heeft effect op iedere cel. Wanneer je gezond eet zal het gewicht vanzelf reduceren (wanneer te zwaar) en wordt het zelfgenezingsproces geactiveerd. Nu zijn er veel gezondheidsklachten en ziekten gerelateerd aan een ongezond voedingspatroon en gewoonten. En we spreken ook van een verzwakt immuunsysteem wanneer je te zwaar bent en/of vaak onderliggende klachten hebt.

Uiteraard is het vaak moeilijk om anders te gaan eten en daadwerkelijk een ander eetpatroon te verkrijgen. En wat is dan gezond en gewoon eten? Ieder van ons heeft eigenlijk een op maat stappenplan nodig. Bewust zijn van dat wat je eet en vooral een maaltijd te maken die voedzaam is. Dat wil zeggen weten hoe je stofwisseling in elkaar steekt en weten wat er in producten aanwezig is aan vezels, vitaminen, mineralen en waarvoor dat belangrijk is.

Balans weten te vinden tussen eten en bewegen de gehele week door. Ook hiervoor kun je met een weekoverzicht starten met hierin opgenomen het sporten, een training, de werkzaamheden enz. maar ook de rustmomenten en wanneer je wat welke voedingsstoffen moet eten. Adviezen kun je altijd inwinnen. Het is aan te raden om een analyse van jouw voedingspatroon te laten maken, zo krijg je inzicht in wat beter kan en suggesties om het stap voor stap te verbeteren naar een gezonder en fittere leefstijl.

Een test van hoe gezond jij eet kun je gratis laten afnemen, neem dan contact op. Ook kun je direct een afspraak maken voor een intakegesprek waarin een verslag en adviezen vanzelf volgen. En van hieruit kunnen we een doelgerichte aanpak om het overgewicht of zoals ik altijd zeg “verhoogd vetpercentage” te reduceren realiseren.

De oorzaken van overgewicht kunnen divers zijn zoals: verkeerde voeding, stress, hormoonhuishouding, insulineresistentie, spijsverteringsklachten, verminderd verzadigingsgevoel, schildklierwerking en nutriëntentekorten, verkeerd medicijngebruik, persoonlijke omstandigheden enz.

Meer weten over Voeding en Sport en Herstel? Kies voor het Lifestyle Arrangement FIT & Voeding!

Aanmelden

Stress

Door langdurige stress maakt het lichaam constant het hormoon cortisol aan. Hierdoor verkrampen de spieren en kun je last krijgen van een opgejaagd gevoel, hartkloppingen, zenuwachtigheid, huidproblemen maar ook slapeloosheid en hoofdpijn. Stress veroorzaakt niet alleen lichamelijke klachten maar ook mentale klachten. Van vermoeidheid, lusteloosheid, somberheid, tot depressiviteit en een burn-out.

Het grijpen naar ongezond voedsel of meer alcoholgebruik neemt toe. Je kunt je beter gaan voelen bij suiker eten (koek en snoep) of juist de zout en vet behoefte neemt toe, je eet zonder dat je echt honger hebt, maar het geeft een verzadigingsgevoel. Je valt in herhalingen om ongezond te blijven eten waardoor je dikker wordt, je nog ellendiger gaat voelen en de stress alleen maar toeneemt.

Hierover is zeker nog meer te vertellen in een 1-op-1 gesprek en om jouw ervaring hierin te bespreken. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op. We kunnen een anti-stress programma starten en stap voor stap naar een gezondere leefstijl toewerken.

Wat te doen?

Ga fijn sporten dat geeft het lichaam het hormoon endorfine waardoor je je lekkerder gaat voelen. Waardoor je meer actie onderneemt, verbetering van gemoedstoestand en zelfs overgewicht laat verdwijnen. Ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken kunnen ervoor zorgen dat je beter functioneert, de vermoeidheid achter je laat en de controle over je lichaam weer teruggeeft.

Pak ook direct je eetpatroon aan. Dit kun je doen door te beginnen om op de markt verse groenten en fruit in te slaan, een recept te zoeken die je graag eens uit wilt proberen. Schroom niet om adviezen in te winnen hoe je een weekprogramma kunt maken van wat je wanneer kunt eten, welke voeding je in huis moet halen en niet te vergeten de aanvullingen voor na het sporten en wat je tussendoor kunt eten. Mindfulness of extra ademhalingstechnieken aan leren? Kies voor het Lifestyle Arrangement FIT & Anti-Stress!

Aanmelden