Gezondere leefstijl, fysiek en mentaal fitter en sterker, preventief gezond en vitaal. De drie elementen: beweging, voeding en rust geeft het lichaam de balans die het nodig heeft.
FIT in LIFE Sport & Lifestyle Coaching

Personal Training en Coaching

Een lange periode niet sporten brengt je lichaam in de “uit-vorm” modus.

Hoe minder je beweegt, hoe meer invloed dit kan hebben op je gezondheid. Wanneer je niet traint, gebruik je ook minder energie en denkt je lichaam automatisch dat het minder energie nodig heeft. Dit kan een gewichtstoename als gevolg hebben.

Hoe langer je gepauzeerd hebt, hoe meer tijd je nodig hebt om terug te komen op je oude niveau. Dat wil zeggen het uithoudingsvermogen, de kracht die je kon zetten en het gewicht wat je kon liften. Maar ook de intensiteit waarmee je trainde daarin moet het niveau weer opgebouwd worden. Lees verder  

Personal Sport coaching

Mentaal sterk

In een stressvolle situatie zijn en veel moeten organiseren, coördineren met alle zekerheid die je in je hebt de taken, bezigheden, gesprekken af te handelen en de perfectie willen nastrev en zoals altijd. Het niet meer kunnen volbrengen van je taken kunnen je dan uit balans brengen. Vermoeidheid slaat toe, je kunt het niet meer overzien. Lees verder

Beweegplanner tip

Bewegen is gezond en doet je goed. Het houdt je fit en het verkleint risico’s op chronische ziekten en werkt anti-aging, voor een soepeler en flexibel lichaam. Een sporttraining op niveau, doe wat je kan maar vooral actief zijn in de sport die jij ambieert zodat je het ook blijft doen en met plezier de activiteit uitvoert.

De beweegplanner geeft inzicht en vooral is het een overzicht van het bewegen/sporten of extra trainen over de gehele week. Geef hierin aan op welke dag, wanneer en welke tijd je de activiteit gaat doen naast andere werkzaamheden of afspraken. Je kunt het daarna afvinken. De beweegplanner kun je ook gebruiken om aan te geven wanneer je na de activiteit extra rust hebt genomen of wanneer direct weer is begonnen met andere beslommeringen. Zo kun je elke keer iets meer inplannen voor de ontspanning en herstel. Vraag een weekplanner aan bij FIT in LIFE of kom langs op afspraak om samen de weekplanner in te vullen.

Neem contact op en ga voor het beste resultaat!

Kosten voor coaching Ondernemers zijn fiscaal aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.
Voor meer informatie: Belastingdienst

Trends in voeding

De consumptie van diverse voedingsmiddelen is in verband gebracht met overgewicht en chronische aandoeningen. Het consumeren van sterk bewerkt voedsel geeft een toename van obesitas en een verslechtering van de gezondheid, met name het cholesterolgehalte verhoogt en leidt tot een toename van ontstekingsstoffen in het bloed.

Noodzakelijk om de consumptie van groenten, fruit, peulvruchten, noten en water te bevorderen. Wil je meer weten over voeding en wat een gezonde en voedzame maaltijd is, reserveer dan het Healthy Retreat Arrangement Fit&Food!

Seacuterie

De borrelplank met worst en kaasblokjes lijkt verleden tijd. Seacuterie is allang een trend in Australië. Een aperitief met een plank vol sashimi van octopus, krabbenpoten en kreeftenworst.

De vegan kaasplank

Ook plantaardige kaas is aan een opmars bezig. Er zullen dit jaar meer plantaardige kazen worden gepresenteerd.

Fonio

Logisch gevolg van de populariteit van de West-Afrikaanse keukens is de opmars van nieuwe graansoorten uit die regio: teff en millet. En getipt als de nieuwe quinoa: fonio. Het is hier in NL nog nauwelijks te krijgen.

Aardpeer

Nadat we in veel restaurants de afgelopen jaren zijn doodgegooid met broccoli, storten chefs zich nu op aardpeer. Een lichtzoete, notige en artisjokachtige smaak is onverslaanbaar. Zeker gaan proeven: de krokante aardpeer met bv Hollandse garnaal.

Afrikaans

Alle ogen zijn gericht op de West-Afrikaanse keuken. Zeker in de gaten houden: het hartverwarmend lekkere rijstgerecht jollof en ingrediënten als moringa, okra en cassave.