Seacuterie
De borrelplank met worst en kaasblokjes lijkt verleden tijd. Seacuterie is allang een trend in Australië. Een aperitief met een plank vol sashimi van octopus, krabbenpoten en kreeftenworst.
De vegan kaasplank
Ook plantaardige kaas is aan een opmars bezig. Er zullen dit jaar meer plantaardige kazen worden gepresenteerd.
Fonio
Logisch gevolg van de populariteit van de West-Afrikaanse keukens is de opmars van nieuwe graansoorten uit die regio: teff en millet. En getipt als de nieuwe quinoa: fonio. Het is hier in NL nog nauwelijks te krijgen.
Aardpeer
Nadat we in veel restaurants de afgelopen jaren zijn doodgegooid met broccoli, storten chefs zich nu op aardpeer. Een lichtzoete, notige en artisjokachtige smaak is onverslaanbaar. Zeker gaan proeven: de krokante aardpeer met bv Hollandse garnaal.
Afrikaans
Alle ogen zijn gericht op de West-Afrikaanse keuken. Zeker in de gaten houden: het hartverwarmend lekkere rijstgerecht jollof en ingrediënten als moringa, okra en cassave.