Gezondheidscrisis en Verandering van Leefstijl

De wereldwijde gezondheidscrisis heeft de voorkeuren van de consument op nieuwe en onverwachte manieren veranderd. Er is een verhoogde vraag ontstaan naar voedingsmiddelen en dranken die het immuunsysteem ondersteunen. Die stemmingen verbeteren, onze milieu-impact verminderen en stress reduceert. Een unieke kans voor merken om nieuwe producten te ontwikkelen die de manier waarop we eten en drinken voor altijd zullen veranderen. Het volgend jaar wordt nog meer een jaar van innovatie, gekenmerkt door belangrijke doorbraken in voeding. De Wellness waarin goed voor jezelf zorgen en blijven sporten elke keer benadrukt wordt zal meer ontspanning gaan aanbieden dan inspanning.

De pandemie heeft als gevolg dat de belangstelling van de consument is verhoogd voor een meer holistische benadering qua gezondheid. Producten gericht op het immuunsysteem, gewichtsbeheersing en een beter emotioneel welzijn komen meer in de belangstelling.

Consumenten kopen meer artikelen op maat voor hun gezondheid, en 50% geeft aan een voorkeur te hebben voor voedingsmiddelen en dranken die van nature nuttige ingrediënten bevatten. Consumenten zijn meer thuis aan het koken gegaan en verwachten nu dat voedseletiketten meer transparantie bieden over de gehele levenscyclus van het product. Dit helpt de vraag naar lokaal geproduceerde producten te stimuleren, omdat consumenten meer duidelijkheid zoeken over waar de ingrediënten in voedsel en dranken vandaan komen.

Verder is de zoektocht naar natuurlijke basis ingrediënten toegenomen en met name smaken en kleuren, naar natuurlijke alternatieven, of het nu vlierbessen om een product een rijke blauwe tint te geven of pepermunt en munt te gebruiken als opfrisser in voedingsmiddelen en dranken. Belangrijk is dan wat er in de voeding aanwezig hoort te zijn om een voedzame maaltijd te kunnen maken en om de voedingsstoffen binnen te krijgen die nodig zijn. Wellness waaronder sporttraining, relax-momenten en anti-stress sessies worden serieuzer genomen. Maar toch met een afwachtende houding door de negatieve vooruitzichten van het virus en de veranderende maatschappij. Onzekerheid over de toekomst neemt de overhand en geeft veel spanningen.

Maak eens een afspraak om door te nemen waar FIT in LIFE jou mee kan ondersteunen, voor eventuele adviezen maar ook als je even de balans niet meer weet te vinden.