Personal Training en Coaching

Een lange periode niet sporten brengt je lichaam in de “uit-vorm” modus.

Hoe minder je beweegt, hoe meer invloed dit kan hebben op je gezondheid. Wanneer je niet traint, gebruik je ook minder energie en denkt je lichaam automatisch dat het minder energie nodig heeft. Dit kan een gewichtstoename als gevolg hebben.

Hoe langer je gepauzeerd hebt, hoe meer tijd je nodig hebt om terug te komen op je oude niveau. Dat wil zeggen het uithoudingsvermogen, de kracht die je kon zetten en het gewicht wat je kon liften. Maar ook de intensiteit waarmee je trainde daarin moet het niveau weer opgebouwd worden.

Ga niet overhaast te werk en blijf blessure vrij, neem een Coach voor Personal Training en Coaching bij FIT in LIFE Sport&Lifestyle Coaching. Vaak moet eerst gekeken worden naar de houding, de flexibiliteit en het doel wat je na wilt streven, dat is zeker ook niet onbelangrijk. Naast de sporttest kun je tegelijkertijd een voedingsanalyse laten maken en bekijken wat je over de gehele week genomen kunt aanpassen. Met alle adviezen en een overzichtelijk programma die op maat wordt gemaakt kun je de eerste weken uit de voeten. Voor vragen tussentijds en motivatie kun je ook terecht bij je coach.

Focus niet op hoe fit je was, dat kan ontmoedigend werken. Focus op het nu en de toekomst. Het kan helpen om jezelf te belonen als je bent gaan sporten of progressie hebt gemaakt. Dat maakt het gemakkelijker om in een ritme te komen en je motivatie te behouden. De coach zal aangeven wanneer je een stap verder kan maken in de training en zodoende wordt het schema weer aangepast.

Je leert ook weer de routine te hebben om zelf die flow vast te houden van de training. Herstel en rust is hierin ook een onderdeel en vele positieve effecten voor het lichaam in jouw voordeel. Namelijk: beter omgaan met stress; fysieke inspanning heeft een positief effect op je mentale gezondheid; in balans, meer energie; meer zuurstofopname en zeker discipline en geduld.